Ekonomi

Amgen ilk çeyrek gelir ve kazançlarını aştı; Hisseler %2 düştü

THOUSAND OAKS, Kaliforniya – Amgen Inc. (NASDAQ:AMGN) bugün 2024 yılının ilk çeyreğinde güçlü bir performans sergilediğini ve geçen yılın aynı döneminde 6,1 milyar dolar olan toplam gelirlerinin %22’lik bir artışla 7,4 milyar dolara ulaştığını bildirdi. AMGN hisseleri mesai sonrası işlemlerde %2 düşüş gösterdi.

Şirketin bu çeyrekteki düzeltilmiş hisse başına kazancı (EPS) 3,96 dolar ile analistlerin 3,89 dolarlık konsensüsünün biraz üzerinde gerçekleşti.

Gelir artışı büyük ölçüde Repatha®, TEZSPIRE®, EVENITY®, BLINCYTO® ve TAVNEOS® gibi yenilikçi ürünlerin önemli katkılarıyla ürün satış hacmindeki %25’lik artıştan kaynaklandı. Ayrıca, Amgen’in yakın zamanda Horizon Therapeutics’i satın alması, TEPEZZA®, KRYSTEXXA® ve UPLIZNA® gibi ilaçların etkisiyle satışlara 914 milyon dolar ekledi. Horizon’un satışları hariç tutulduğunda, Amgen’in ürün satışları, temel olarak %9’luk hacim büyümesi nedeniyle %6 oranında artmıştır.

Gelir artışına rağmen, Amgen’in hisse başına GAAP zararı ilk çeyrek için -$0.21 olarak raporlanırken, bir önceki yılın aynı çeyreğinde hisse başına GAAP kazancı 5.28 dolardı. Bu zarar, şirketin BeiGene, Ltd. hisse senedi yatırımındaki piyasa değeri kaybı ve Horizon tarafından satın alınan varlıklardan kaynaklanan daha yüksek amortisman gideri ve Horizon’dan kaynaklanan artan giderler de dahil olmak üzere artan işletme giderlerinden kaynaklandı ve daha yüksek gelirlerle kısmen dengelendi.

Amgen, 2024 yılının tamamı için toplam gelirlerin 32,5 milyar ila 33,8 milyar dolar aralığında olmasını bekleyerek beklentilerini güncelledi. GAAP EPS’nin 7,15 ila 8,40 $ arasında olması öngörülürken, düzeltilmiş EPS tahmini 19,00 ila 20,20 $ arasında olup, analist konsensüsü olan 19,53 $’ın biraz altındadır. Şirket ayrıca sermaye harcamalarının yaklaşık 1.1 milyar dolar olmasını ve hisse geri alımlarının 500 milyon doları aşmamasını öngörüyor.

Amgen Yönetim Kurulu Başkanı ve İcra Kurulu Başkanı Robert A. Bradway, şirketin geleceğine ilişkin iyimserliğini dile getirerek şunları söyledi: “Yenilikçi ürünlerimizin birçoğu güçlü bir büyüme sağlarken ve boru hattımızda ilerleyen umut verici yeni ilaçlarla, cazip uzun vadeli büyüme sağlama konusunda heyecanlıyız.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu